buy synthroid online
Beemsterlant's Varken | Middenbeemster
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Beemsterlant's Varken | Middenbeemster

Arie-Jan en Yvonne van der Mark

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend

Adres
Hobrederweg 40a
1462 LK Middenbeemster

Openingstijden
zomerperiode: 10.00 - 20.00 uur
winterperiode: 10.00 - 16.00 uur

 Over onze boerderij
Op onze boerderij Beemsterlant's Varken wonen 220 moedervarkens en 900 vleesvarkens. Wekelijks worden op de boerderij biggen geboren. Om de moedervarkens (zeugen) en de pasgeboren biggen optimale kraamhulp te verlenen zijn er op de boerderij ook kraamkamers aanwezig. Wij noemen dit de kraamstal. De biggen kunnen na de geboorte direct lopen, zien, horen en ruiken. Ze gaan dan ook direct op zoek naar het uier om melk te drinken. Na 28 dagen hebben de biggen de moeder al niet meer nodig en groeien ze met de broertjes en de zusjes op. De biggen gaan dan naar de biggenstal. Als de biggen 10 weken oud zijn, wegen ze 25 kg en hebben ze nog meer ruimte nodig. Een gedeelte van de varkens wordt verkocht en het gedeelte dat op de boerderij blijft gaat naar de vleesvarkensstal.

Zeugen leven in een grote groep in het stro
De varkens worden op onze boerderij op een speciale manier gehouden. De dragende zeugen leven in een grote groep in het stro. Dit stro is afkomstig van akkerbouwers uit de Beemster. Het stro is een restproduct van graan. Het graan is gegroeid met de mest uit de stal en het graan wordt ook weer gebruikt voor het voer van de varkens.

Wil je meer weten of heb je vragen?
Wil jij meer weten over onze varkens of wil je gewoon een keertje komen kijken? Je bent van harte welkom! Tijdens het Weekend van het Varken zijn wij, boer Arie-Jan, boerin Yvonne en boer Tim aanwezig om jullie vragen te beantwoorden. Daarnaast worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd.

 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
www.beemsterlantsvarken.nl