buy synthroid online
Boerderij Lagemaat | Lunteren
Weekend van het varken

Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Boerderij Lagemaat | Lunteren

Gerald, Truida en Gijs van de Lagemaat

Zichtstal
Weekend van het varken

Kom elke dag varkens kijken bij 26 zichtstallen 
Er zijn 26 varkens zichtstallen waar je het hele jaar gratis én zonder afspraak naar de varkens kan komen kijken vanuit speciale kijkruimtes. Kijk voor de openingstijden op bovenstaande kaart en kom gezellig met de hele familie een kijkje nemen!

De zichtstallen zijn een afspiegeling van de moderne varkenshouderij met onder meer een Wroetstal, een zorgboerderij en een bedrijf met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

Oordeel zelf

De Stichting Varkens in Zicht wil door openstelling van moderne varkensbedrijven en het verzorgen van informatie, de varkenssector beter zichtbaar en toegankelijker maken.

Lijst deelnemers Weekend van het varken

Laat ons weten hoe het bezoek aan een zichtstal is geweest!

Address : Radius :

Dagelijks geopend, alleen op zondag gesloten

Adres
Klomperweg 125  
6741 PG Lunteren

Openingstijden
In de zomerperiode van 10.00 - 20.00 uur 
In de winterperiode van 11.00 - 17.00 uur
Op zondag gesloten 

 


Over onze boerderij

Wil jij graag zien hoe wij onze varkens houden, kom dan een kijkje nemen! Vanuit de speciale kijkruimtes kun je de zeugen goed zien en er is een tv met live webcambeelden van alle afdelingen in het varkensbedrijf. 

Het varkensbedrijf van de familie Van de Lagemaat is een 'vermeerderingsbedrijf'. Op dit bedrijf worden zeugen gehouden. Wekelijks worden er jonge biggen geboren. Iedere zeug krijgt gemiddeld 14 biggetjes. Als de biggen 28 dagen oud zijn, kunnen ze alleen verder en hebben ze geen melk meer nodig. Op een leeftijd van 10 weken weegt de big al 25 kg. De big wordt dan verkocht en gaat met een vrachtwagen naar een vleesvarkensbedrijf.

Er zijn verschillende manieren waarop varkens in Nederland gehouden worden. Het bedrijf van familie Van de Lagemaat toont één van deze manieren. Op andere bedrijven zijn weer andere stalsystemen te zien.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.